O mesajın anlamı: Kızını dövmeyen dizini döver!

21 Ağu 2013
AKP'nin gerici-cinsiyetçi uygulamaları bu kez kendini MEB eliyle gösterdi.
 
Geçen Şubat ayından bu yana kullanılan Mobil Bilgi Servisi üzerinden öğrencilerin devamsızlık, not sistemi, sınav tarihi gibi bilgilerini velilerle paylaşan MEB, bu kez 8383 numarasından cep telefonlarına “Anne-babanın izleme ve kontrol çabalarını artırması, erkek çocukların uzun vadede daha fazla problemli davranış göstermelerine neden olurken, kız çocukların problemli davranışlarının azalmasını sağlamaktadır. Çocuğunuza vereceğiniz tepki onun cinsiyetine göre farklı sonuçlara yol açabilir” mesajını gönderdi. 
 
Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, “Bilimle hiçbir alakası olmayan bu düşünce psikologlar ve rehber öğretmenlerden ziyade AKP'nin kendi düşüncesidir. Kız çocuklarının baskı altında tutularak büyütülmesi onların psikolojileri açısından çok kötü bir durumdur. Bu düşünce bilime değil, AKP'ye uyar” dedi. Demir, MEB'in tüm öğrencilerden ve velilerden cinsiyetçi tavırları sebebiyle özür dileyerek istifa etmesi gerektiğini belirtti.
 
Kadın düşmanlığını teşvik eden cinsiyetçi politiklarıyla öncelikle kadınları öfkelendiren AKP, gerici uygulamalarını her yandan yaymaya çalışıyor. Ancak bilimsel olmayan bu uygulamalar halkın tepkisini çekiyor, AKP ise inatla pot kırmaya devam ediyor.
 
 
 
paylaş