"İsmail'e yine kapının önü gözüktü!"

21 Ağu 2013
TRT, 3 sezondur izlenme rekorları kıran Leyla ile Mecnun dizisini, reytinglerinin "inanılmaz" düştüğü gerekçesiyle yayından kaldırdı.
 
Gezi Direnişi'ne destek veren Leyla ile Mecnun ekibi, direniş boyunca sokaktaydı. Uzun süredir TRT'nin bu yüzden diziyle arayı açtığı biliniyordu. Geçen günlerde Eflatun Film, TRT'nin diziye son verdiğini "Yapımcılığını üstlendiğimiz Leyla ile Mecnun adlı dizinin yayından kaldırıldığı TRT yönetimi tarafından şirketimize bildirilmiştir. Emeği geçen herkese; özellikle de seyircilerimize herşey için çok teşekkür ederiz" tweetleriyle duyurdu.
 
Dizi oyuncusu Ahmet Mümtaz Taylan, "TRT Leyla & Mecnun'un bitirildiğini Eflatun Film'e iletti. Desteğiniz için seyircimize gönülden teşekkürler. Her şey olur, her şey geçer!.." tweeti attı.
 
Dizinin Senaristi Burak Aksak ise, "Leyla ile Mecnun yayından kaldırılmasın diyenler, "Dedem, gofret ve ben" dizisi yayından kaldırıldığında nerdeydiniz? - yetkili bi abi" sözleriyle durumu özetledi.
 
Hayranlar tepkili: "Yedirmeyiz!"
Dizi yayından kaldırıladursun, sosyal medya çalkalanıyor. Hayranlar dizinin özel bir kanala geçmesi için imza kampanyası başlatırken ünlü isimler de dahil olmak üzere birçok insan dizinin kaldırılmasına tepkili.
 
Atılan bazı tweetler şöyle:
"Halkın kanalındaki halkın dizisini kaldırıp kaldırmama kararını ancak halk verir!"
"Behzat Ç 'yi sansürlediniz, boomcu Onur'u bitirdiniz, Erdal Bakkal'ı yedirmeyiz!"
"Eleştiren, protesto eden ve karşı çıkan herkese darbeci de, seni beğenmeyene söv saldır. Demokrasi var de sonra!"
 
Can Dündar: Gezi Direnişi'nin son kurbanı: "Leyla ile Mecnun" yayından kaldırıldı. Sen misin eyleme giden...
Serdar Akinan: Leyla ile Mecnun sıradan faşizmin mağduru
Yekta Kopan: Leyla ile Mecnun'dan sonra Ferhat ile Şirin, Kerem ile Aslı da girer mi fişlenmiş isimler arasına. Hepsi Gezi'deydi çünkü...
Erkan Aktuğ: Bir de 'Leyla ile Mecnun'a absürt dizi diyorlar, peki TRT'nin böyle bir fenomeni yayından kaldırmasına ne diyeceğiz?
 
 
 
paylaş