Kamu emekçisine zam yok, su ve gaz var!

21 Ağu 2013
KESK'in “İnsanca yaşam, güvenceli gelecek, eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için yürüyoruz!” diyerek başlattığı yürüyüşün tüm kolları dün (20 Ağustos) Ankara’ya ulaştı.
 
KESK’in eylemi, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Trabzon’dan gelen kamu emekçileri ile Ankara'da birleşti. KESK "Toplu satış sözleşmesi değil, grevli toplu sözleşme istiyoruz" talebi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne yürüdü.
 
Çalışma Bakanlığı önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapan KESK üyeleri, daha sonra Kızılay’a doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe izin vermeyen polis “Dağılın” uyarısı yaptı. Uyarıdan kısa bir süre sonra KESK’liler polis barikatına arkalarını dönerek, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganlarıyla Kızılay’a doğru koşmaya başladı. Polis, tazyikli su ve biber gazı ile kamu emekçilerine saldırdı. KESK’in ses aracının içine çevik kuvvet polisleri tarafından gaz bombası atıldı, kapı kapattırıldı. KESK yöneticileri ve basının olduğu araçta çok sayıda kişi gazdan etkilendi.
 
Polisin attığı gaz bombalarından etkilenen KESK’lilerden bazılarının hastaneye kaldırıldığı ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası BTS Ankara 4 No'lu Şube üyesi Bülent Koç'un da kolunun kırıldığı öğrenildi.
 
AKP ve Memur-Sen’in kapalı kapılar ardında yaptığı Toplu İş Sözleşmesi TİS görüşmelerinde emekçilerin haklarını gasbetmesi yetmiyormuş gibi, bir de polisi, biber gazı ve tazyikli suyu ile saldırması kamu emekçilerinden korktuğunun bir göstergesidir.
 
 
 
paylaş