Er Ali’yi kim öldürdü?

21 Ağu 2013
Şırnak Uludere sınır bölgesinde görev yapan Er Muharrem Ali Al’ın, G3 tüfeği ile intihar ettiği açıklandı. İntihar iddaları üzerine aile fertleri, oğullarının “Bana bir şey olursa başçavuşumu ara” dediğini, komutanların ifadelerinin ise farklı olduğunu söylediler.
 
Baba İsmet Al: “Usta birliğine teslim olduktan 4 gün sonra vuruldu. Olay saat 10.18’de olmuş. Tam 9 saat sonra bize haber verdiler. Bir gün önce konuştuk. Sesi çok neşeliydi. O gün sabah önce evimize polis geldi, bir bilgi vermedi, yer tespiti yaptı. Akşam saatlerinde ise jandarma geldi. Oğlumun yemekhanede intihar ettiği söylendi. Taziye için gelen komutanla birliğindeki komutanın ifadeleri farklıydı. Muharrem Ali’nin silahı karnına dayayarak kendini vurduğunu söylediler. Ailesi olarak sırtından vurulmuş olabileceğini düşünüyoruz” dedi.
 
Bilgiler tutarsız
Kurşun girişi 3 santim, çıkışı 1 santim, bu nedenle G3 olamayacağı net. “İntihar etti” bilgisinin savcılığa kim tarafında iletildiği ise belirsiz. İntihar etti ise neden askerî tören yapıldı? Askerî tören intihar edenlere yapılmıyor. Komutanlar ise “Katilleri bulunacak” diyorlar.
 
Tüm bu tutarsız bilgiler ailenin, Ali’nin öldürüldüğüne ilişkin şüphelerini güçlendiriyor.
 
 
 
paylaş