İktidarın ODTÜ fobisi

21 Ağu 2013

Ağaçlarına bile tahammül edemiyor

ODTÜ ormanı 1. derece sit alanı ve içerisinde arkeolojik alanlar da bulunuyor. Ancak orman içerisinden geçecek otoyol inşaatı nedeniyle ağaçlara “K” işareti konuldu. Telle çevrili arazide bu işaretleri kimin koyduğu bilinmiyor.

Ankara’nın akciğeri konumundaki yüzlerce ağaç şimdi yok edilmeyi bekliyor.

 Kestirmemeye kararlılar ODTÜ Mezunları Derneği, ODTÜ’lü öğrenciler, Anıtpark ve 100. Yıl Forumu üyeleri, "Tabiatı Koruma Kurulu ODTÜ ormanını koruyamazsa biz korumasını biliriz" diyerek eylem yaptılar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü önünde toplanan yurttaşlar, “Ağaç kesme metro yap”, “Yetmeyecek bir otoban, yok olacak bir orman” ve “Gökçek yolun yol değil” yazılı pankart ve dövizler taşıdılar.

Eylemciler, “Yıllar önce öğrencilerin emeği ile dikilen ağaçlar sayesinde ODTÜ ormanı 1. derece sit alanıdır. Evlerimizin önünden 40 bin aracın geçeceği, mahalleleri bölecek, Başkent’i asfalt bataklığı yapacak, ODTÜ ormanındaki ağaçları katledecek bu yola karşıyız. ODTÜ ormanını delip geçecek olan ve planı bile onaylanmadan inşaatına başlanan yola karşı gerekli önlemler alınmalıdır. Bunu Tabiatı Koruma Kurulu yapmayacaksa Ankaralılar yapacaktır. Ormanın içerisinden geçecek yol 40 metre genişliğinde ve 4 kilometre uzunluğunda olacak” dediler.   Eyleme katılanlar, ağaçların üzerindeki “K” harfini “KORU” olarak değiştirdiler ve ağaçlara koruma altında olduğunu simgeleyen kırmızı kurdeleler bağladılar.

paylaş