Adalet Yürüyüşçüleri yürütülmedi

21 Ağu 2013

Gezi Parkı Direnişi'nde yaşamını yitirenler için, adalet için, Antalya'dan yola çıkan Adalet Yürüyüşçüleri İstanbul'a Gezi Parkı'na gelerek yürüyüşlerini basın açıklaması ile sonlandıracaklardı.   Adalet Yürüyüşçüleri, "Bu yürüyüş adaletten hızlıdır, bunu ispatlayacaktır'' diyerek Gezi Direnişi sürecinde yaşamını yitirenler için adalet talebiyle yola çıkmışlardı.

 Polis, Adalet Yürüyüşçülerine biber gazı ile saldırdı! Dün (20 Ağustos) Abbasağa Parkından Taksim'e yürüyen Adalet Yürüyüşçüleri Gümüşsuyu'nda polisler tarafından durdurularak abluka altına alındı.

Yolları polis tarafından kesilen gençler oturma eylemi yaptı. Adalet Yürüyüşçülerinin eylemine Antikapitalist müslümanlar. HDK, Taksim Dayanışması ve halk da destek verdi. 7 genci 7 otobüsle ve 1 akreple bekleyen polis, oturma eylemi yapanlara biber gazı ile sert bir şekilde müdahale etti.

Halkın vekiline yakın mesafeden biber gazı! Polisin sert müdahalesi sırasında BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de biber gazından etkilendi. Polisin yakın mesafeden biber gazı sıkmasından etkilenen Kürkçü ve Adalet Yürüyüşçüsü gençler, Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kürkçü, Twitter'de kendisine yapılanların fotoğraflarını paylaşarak şu ifadeleri kullandı: "Vali Mutlu'nun uzerimdeki izleri. Bu izleri takip edeceğimden emin olsun... "

Müdahalede gözaltına alınan olmadığı da edinilen bilgiler arasında.

33 gündür adalet için yürüyüş yapan bu gençlere ve halkın vekiline yapılan bu saldırı Türkiye'de adaletin olmadığını bizlere bir kez daha göstermiştir. AKP'nin baskı politikaları artıkça bu halkın direnişinin artması da kaçınılmazdır.

paylaş