Yavuz Sultan katliamı

20 Ağu 2013

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otobanı için Demirciköy ve Uskumruköy ormanlarında yapılan ağaç katliamı yurttaşlar tarafından belgelendi.

Zekeriyaköy Forumu üyeleri ve yurttaşlar, yaşanan doğa katliamının boyutlarını ortaya çıkardılar. Son durumu fotoğraf ve kamera kayıtları ile belgeleyen yurttaşlar, hükümet çevrelerinin yaşanan doğa katliamı ile ilgili verdiği bilgilerin doğru olmadığını dile getirdiler.

 Hükümet yalan söylüyor Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 250 bin kadar ağacın kesildiğini açıklamıştı.

Yurttaşlar ve toplum örgütlerine göre ise şu ana kadar 1 milyon ağaç katledildi ve 1 milyon 610 bini de katledilecek.

Forum üyeleri, bu projenin bir rant projesi olduğunu belirterek  "3. Rant Köprüsü Projesi’ne dur demek istiyoruz” dediler.

Çektikleri görüntüleri paylaşan yurttaşlar, köprü, otoyol, kanal projeleriyle İstanbul’un ormanlık alanının yüzde 30'lara düşeceğini belirttiler.

Tarihe onbinlerce Alevi’nin katili olarak geçen Yavuz Sultan Selim adı 3. Boğaz köprüsüne verildiğinde başta Alevi yurttaşlarımızdan olmak üzere toplumsal duyarlılığı olan kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Artan tepkileri dindirmek isteyen Erdoğan ve hükümet çevreleri köprüde isim değişikliğine gidebileceklerini söylemişler ancak herhangi bir adım atmamışlardı.

İstanbullu yurttaşlar ise köprünün sadece adının değil, kendisinin ortadan kaldırılmasını ve benzer projelerin durdurulmasını istiyor.

paylaş