Suriye’de hayat normale dönüyor

20 Ağu 2013

Suriye, iki yıldır Amerikan İslamcısı çetelerin yoğun saldırılarıyla karşı karşıya idi. Son aylarda çetelere büyük kayıplar verdiren Suriye halkı ve ordusu, bir yandan da yaşamı normale döndürmeye çalışıyor.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Temmuz ayı başında Sevra gazetesine verdiği demeçte, Suriye'de artık korkacak hiçbir şeyin kalmadığını vurgulayarak "Batı ve bazı Arap ülkelerinin Suriye'ye karşı kurdukları komploların boşa çıktığını, hayatın normale döndüğünü” ifade etmişti.

Daha iyi bir gelecek için Suriye Turizm Bakanlığı tarafından başkent Şam’da 1. Küçük Turist Festivali etkinlikleri başladı. Etkinlikler Şam Kalesi’nde düzenleniyor. Dört gün süreyle düzenlenen festivalin açılışında ulusal marşların yanı sıra şiir dinletileri, folklor oyunları ve semahlar sergilendi. Festival etkinlikleri kapsamında tiyatro oyunları, resim ve güzel sanatlar etkinlikleri, çocuk konserleri ve katılımcı çocuklara turizm seyahatleri düzenleniyor.

Festivalin amacı, Suriyeli çocuklara daha iyi bir geleceğin sağlanması, bilinçli ve aydın bir neslin yetiştirilmesi olarak belirlendi.

paylaş