İkiyüzlü iktidar, altıyüz gün!

20 Ağu 2013

Roboskili aileler ve dostları katliamın 600. gününde Gülyazı Tugay Komutanlığı önüne yürüdü. Aileler, "Katliam açığa çıkartılana, failleri yargı önüne çıkarılıp yargılanana kadar adalet arayışımız devam edecek" dedi.

Gülyazı Şantiye Mahallesinde toplanan aileler, Kasre Şangi Mahallesinde bulunan Gülyazı Tugayı'na yürüdü. Jandarma barikatıyla karşılaşan aileler, barikatın önünde açıklama yaptı. Roboskili aileler adına açıklamayı Veli Encü yaptı.

Katliamın üzerinden 600 gün geçtiğini hatırlatan Encü, olayın açığa çıkarılması için iğne ucu kadar bir ilerleme dahi olmadığını söyledi. Encü, devletin korku politikasını sürdürdüğünü vurguladı ve katliamdan sağ kurtulan Servet Encü'nün gözaltına alındığını, katliamın 500. gününde gerçekleştirdikleri karanfil yürüyüşü nedeniyle haklarında soruşturma açıldığını hatırlattı.

Encü, kamuoyuna seslendi: "Tüm duyarlı kamuoyunun dikkatine, devlet bizi cezalandırmaya, 34 yakınımız için verdiğimiz mücadelemizde bizleri sindirmeye ve korkutmaya çalışmaktadır. Bunlar yetmemiş gibi Roboski katliamının üzerini örtmeye çalışmakta faillerini de gizlemeye ve korumaya çalışmaktadır."

Roboskili aileler, açıklamanın ardından devlet tarafından kendilerine gönderilen olay yeri tutanakları ile kendilerinin hazırladıkları tutanakları jandarma barikatına fırlattı. Yeniden Şantiye Mahallesine yürüyen aileler, eylemlerini sonlandırdı.

paylaş