Siyaset taraftara yasak, onlara serbest!

19 Ağu 2013

AKP hükümeti, statlarda hükümet karşıtı sloganların atılmasını engellemek için taraftarlar üzerindeki baskıları her geçen gün artırıyor. Taraftara baskılar artarken, sezonun ilk haftasında, Konyaspor protokolünde Mursi’ye destek veren atkılar kullanıldı.

Statlarda “Hükümet istifa” ve direniş sloganları atılmasından korkan hükümet “Futbola siyaset karışmasın” propagandası yaparken Konyaspor-Fenerbahçe maçında, başta AKP Milletvekili Mustafa Akış olmak üzere protokoldekiler Mursi atkıları taktı.

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu da Konyaspor-Fenerbahçe maçında penaltıdan attığı gol sonrası eliyle Mısır'da sembol olan "Rabia" işareti yaptı. Fenerbahçeli futbolcu Müslüman Kardeşler’e selam gönderdi.

Irkçıydı "demokrat" oldu Emre Belözoğlu, İngiltere’nin Newcastle takımında oynarken siyahi futbolcu Diouf’a, Fenerbahçe’deyken de Zokora’ya ırkçı sözler sarfetmişti. Aynı Belözoğlu golden sonra yaptığı hareketle sosyal medyada İslamcılar tarafından “demokrasi kahramanı” olarak görülmeye başlandı.

Rabia işareti nedir? Mısır'da Tahrir Meydanında toplananlar elleriyle zafer işareti yapmışlardı.   Rabia da Rabiatül Adeviyye Meydanının ve Mursi'ye destek gösterilerinin de sembolü hâline gelen dört parmakla yapılan işaretin adı. Bu işaretin İslam dünyasında yeni zafer işareti olacağı da edinilen bilgiler arasında.

Siyaset yapılmasına izin verilmeyen ve baskı  altına alınmaya çalışılan taraftarlar, statlarda siyasetin AKP milletvekillerine  ve Fenerbahçeli futbolcuya serbest olmasına, bakalım nasıl bir cevap verecek.

paylaş