KESK’in Antakya’daki yürüyüşüne polis saldırdı

18 Ağu 2013

KESK'in başlattığı Ankara yürüyüşüne Antakya'da polis saldırısı gerçekleşti.

KESK'in Toplu İş Sözleşmesi TİS sürecini protesto eden Ankara yürüyüşünün Antakya koluna bugün (18 Ağustos) polis saldırdı.

KESK'in Berdan-Orhan Encü, Abdullah Cömert Yürüyüş Kolu'nun Antakya'nın Doğuş Okulları önündeki eylemine sendikalar, demokratik kitle örgütleri, sosyalist partiler ve emek meslek örgütleri de destek verdi. Yürüyüş kolunda Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi de vardı. Doğuş Okulları önünde toplanan kitle burada basın açıklaması yaptı. KESK üyeleri yaptıkları basın açıklamasında TİS sürecine dair taleplerini anlattılar.   Açıklamanın ardından kitle Uğur Mumcu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Kitlenin önü polisler tarafından kesildi. Bir süre sonra yürüyüş koluna saldıran polisle eylemciler arasında çatışma çıktı. Polisin kitleye biber gazıyla da saldırması üzerine kamu emekçileri bir süre oturma eylemi yaparak saldırıyı protesto ettiler.

Polisin saldırısı sonucu, BES MYK üyesi Ahmet Acar ve Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Sakine Esen Yılmaz hastaneye kaldırıldı. Ayrıca, KESK üyeleri polis engeline rağmen Abdullah Cömert’in evine ziyarete gitti. Sonrasında ise yürüyüş kolunun eylemine katılan Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin evine gidileceği de bildirildi.

paylaş