AKP'nin futbol alerjisi

18 Ağu 2013

Statlarda siyasi içerikli sloganı ve pankartı yasaklayan AKP, maç girişlerinde pankart kontrolü başlattı. Süper Ligin bugün 18 Ağustos oynanacak Beşiktaş–Trabzonspor maçı öncesinde Olimpiyat stadına gelen Çarşı grubunun pankartları stada sokulmadan polis tarafından incelendi.   Gezi direnişinin önemli destekçilerinden Çarşı taraftar grubu, hazırladıkları pankartları tribünlere asmak için sabah saatlerinde Atatürk Olimpiyat Stadı'na geldi. Çarşı'nın pankartları maç öncesi incelemeye alındı. Polis, siyasi içerikli pankartların stada sokulmaması için pankartları tek tek kontrol etti.   Statlarda tuhaf pankart yasakları başladı. Sol Açık adı sakıncalı bulundu.

Gezi protestolarının okulların yeni öğrenim yılına başlaması ve Süper Lig'in tekrar açılmasıyla alevleneceğinden korkan AKP engel olmak için elinden geleni yapıyor.

Yıllardır futbolu insanları siyasetten uzaklaştırma aracı olarak görenlerin artık tam tersine statların insanların bir araya gelip protestolarını dile getirebilecekleri bir ortam olmasından korktuklarını gösteriyor.    

paylaş