Placebo konseri Gezi sloganları ile inledi

18 Ağu 2013

İstanbul Calling festivali ve Pozitif Live organizasyonu tarafından 16 Ağustos 2013'de saat 22.00'da Parkorman’da Placebo Konseri gerçekleştirildi. Konseri yaklaşık 8 bin Placebo hayranı izledi.

“Her yer Taksim, her yer direniş" Konser, Yeni Zelandalı başarılı grup The Veils ile başladı. Veils’in ardından sahneye çıkan Placebo müzik grubu, hayranları tarafından sevilen şarkılarını seslendirdi. Seyirci her şarkısında gruba eşlik etti. Ardından konserin devam ettiği sırada seyirciler “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları attı. Grup sloganlara karşı İngilizce “Teşekkür ederiz” diyerek karşılık verdi.

Placebo, beşinci kez Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduklarını ileterek geceyi sonlandırdı. İstanbul Calling festivali, dünyaca ünlü grup Placebo konseri ile son bulmuş oldu.

Placebo hakkında; Londra çıkışlı İngiliz alternatif rock grubu Placebo, 1994 yılında şarkıcı-gitarist Brian Molko ve gitarist-basçı Stefan Olsdal tarafından kuruldu. Gruba sonradan dahil olan Steve Hewitt’in eklenmesi ile başarısını bir üst noktaya taşıdı. Placebo kurulduğu yıllarda, sürekli hayranlığını dile getirdiği David Bowie ile 1996 yılında bir turneye çıktı.

Grup, 2003 baharında yayınladıkları 4. albümleri "Sleeping with Ghosts" ile daha sert ve asi yanlarını sergiledi. Albüm İngiltere’de ilk 10’larda olmakla beraber dünya çapında 1.4 milyon kopya sattı.

paylaş