MEB Gezi’den hırsını alamadı

18 Ağu 2013

670 bin öğrenciyi açıkta bırakarak İmam Hatip Liselerine kayıt yaptırmaları için fiili baskı yapan Milli Eğitim Bakanlığı MEB, öğrencilerin okul sorunlarını çözmekle uğraşacağına Gezi Parkı protestolarına katılan öğretmenlerin arkasını bırakmamakla meşgul.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet’in talimatı ile olaylar sırasında gözaltına alınıp savcılık tarafından serbest bırakılan öğretmenlerin ifadelerini alıyor.

Gezi soruşturmasına devam Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, yaklaşık 1 ay süren Gezi Parkı protestoları boyunca Ankara’da gözaltına alınan öğretmenlerin listesinin yer aldığı bir talimat gönderdi. Öğretmenlerin ne zaman gözaltına alındıkları ve ne zaman serbest bırakıldıklarının yazılı olduğu talimatta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden öğretmenlerin ifadelerine başvurulması istendi.

İl milli eğitim yetkilileri listede ismi olan öğretmenleri arayarak ifade vermek üzere emniyet müdürlüğüne davet etti. İl Emniyet Müdürlüğü’ne giden Eğitim-Sen üyeleri “Zaten gözaltına alınan, Emniyet’te ve savcılıkta sorgulanan öğretmenlerin neden tekrar ifadeye çağrıldığını” sordular. Emniyet yetkilileri bu soruya “Öğretmenlere neden ve nerede gözaltına alındıkları soruluyor” yanıtını verdi.

Daha önce de, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı müfettişlerin, okul müdürlerini, polisten elde ettikleri olay görüntüleri üzerinden öğrencilerini tespit etmeye zorlamışlardı.

 

paylaş