Mısır’dan uyarı

18 Ağu 2013

AKP uyarılara kulak tıkıyor.

Mısır’ın Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Salahaddin, Mısır’a gitmek için geldiği (16 Ağustos) Atatürk Havalimanı’nda Mısır’da yaşananlarla ilgili soruları yanıtladı.

Salahaddin, "Mısır'ın çoğunluğu, Türkiye'nin dostudur. Türkiye, sadece Müslüman Kardeşleri destekleyerek tek bir tarafta yer almamalıdır. Mısır'da bundan sonra atılacak adımlar başka bir ülke için değil, Mısır için yapılacak. Dostlarımızdan beklentimiz, bütün Mısırlılara saygı göstermeleri" dedi.

"Terörizme izin verirsek bu Türkiye de dahil diğer ülkeleri de etkileyecek. Siyasi fayda gözetilmeli, sadece diyaloğun sesi iyi bir sonuca götürür" diyen Salahaddin, “Ankara'nın Mısır'a yönelik açıklamalarının olumlu bir görüntü yaratmadığını ve bu durumun Türkiye'nin ekonomisini olumsuz etkileyebileceğini” sözlerine ekledi.

Türkiye’nin Mısır’da yaşanan olayları “katliam” olarak nitelendirerek BM Güvenlik Konseyi’ni harekete geçmeye çağırması Mısır Hükümeti’ni kızdırmış, Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Türkiye’nin içişlerine karışma sınırını aştığı ifade edilmişti.

 

paylaş