BDP, 1 Eylül’de 4 ilde

18 Ağu 2013

Barış ve Demokrasi Partisi BDP, 1 Eylü Dünya Barış Günü’nde 4 ilde miting yapacağını açıkladı. Diyarbakır, İstanbul, Van ve Mersin'de yapılacak mitingler “Hükümet adım at” sloganıyla düzenlenecek.

BDP açıklamasında, “Suriye'de süren savaşta, uluslararası güç merkezlerine bağlı kamplaşmalardan uzak duran ve halkların demokratik birliğini esas alan çizgisiyle üçüncü yolu yaratan PYD, bugün El Kaide'ye bağlı El Nusra'nın hedefindedir. El Nusra çetelerinin saldırıları uluslararası güçlerden bağımsız değildir. Birçok merkezden devşirilmiş kişilerden oluşan bu mobil çeteler Kürt halkını hedef almakta, çoluk çocuk demeden buldukları her fırsatta Kürtleri katletmektedir. Kürtler kendi yaşadıkları topraklarda, kimseyle çatışmadan, birlikte yaşadığı bütün halklarla demokratik bir düzen kurmaya çalışmakta, çeteler ise onların topraklarını işgal etme çabasındadır. Bunun yanında, son zamanlarda özellikle Kürt illerinden Kürt gençlerinin din adına savaşmak üzere Suriye'ye gönderildiği, ancak Rojava halkına karşı yürütülen savaşta kullanıldığı da partimizce saptanmıştır. Bu durum ileride oldukça sakıncalı ve tehlikeli sonuçlara da neden olabilecektir" denildi. 

BDP yaptığı çağrıda çözüm için Kürtlerin büyük adımlar attıkları hâlde hükümetin henüz bir adım atmadığını belirtti. 1 Eylül'de hem Rojava, hem de Türkiye'deki çözüm sürecinin geleceği için bütün demokrasi ve barış güçleriyle etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

paylaş