AKP futboldan sol açığı da çıkartacak

17 Ağu 2013

AKP hükümeti, Taksim Gezi Direnişi'ne katılan taraftar gruplarını nasıl engelleyeceğini şaşırmış durumda. Taraftarlara her gün hükümet ve bakanlık yetkilileri yeni bir yasak getiriyor.

Fenerbahçe muhalif taraftar grubu Sol Açık, "Durduramazlar Fenerbahçe'nin coşkun akan selini / Sol Açık" yazılı bir pankart hazırladı ve Fenerbahçe stadına asmak için başvuruda bulundu. Kulüp onay verdi. Ancak, ne olduysa bundan sonra oldu. Sol Açık grubuna federasyondan da izin alması gerektiği söylendi. Sahibinin sesi federasyon doğal olarak  “sol” sözcüğünü görünce pankartın siyasi içerikli olduğuna karar verdi. Böylece taraftar grupları ilk siyasi yasağını da almış oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’ın geçen hafta taraftarlara “stadyumları siyasi gösterilerin merkezi hâline getirenler bedelini öder” sözünden sonra bu karar daha da anlamlı hâle geldi.

Sol alerjisi yeni değil Hükümetin yasağı, bir zamanlar ilkokula başlayan solak çocukların sağ elle yazmaya zorlanmalarını akla getiriyor.

“Sol” sözcüğüne iyice alerji duymaya başlayan hükümet çevreleri futboldan sol açığı kaldırmak, trafikte sol şeridi yasaklamak, zamanla sol kola yeni bir ad vermek gibi önlemler alacağa benziyor.

paylaş