Hocam “Gezi’ye” destek olmuşsunuz...

16 Ağu 2013

Mayıs-Haziran Direnişi sonrasında başlayan cadı avından akademisyenler de payını alıyor.

Halk hareketinin yavaşlamasını fırsat bilen AKP, bütün muhalefeti sindirerek halk hareketini tamamen bastırmak için canla başla çalışıyor. Başlatılan cadı avından ise akademisyenler de paylarına düşeni alıyorlar. Son olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş ve Yard. Doç. Dr. Lyndon Way'in işine gerekçesiz olarak son verildiği haberi tepki çekti. Alankuş hem Gezi olaylarıyla başlayan halk harektine destek vermiş, hem de ODTÜ olayları sırasında hükümete muhalefet etmişti.

Telefonla bildirmişler Konuyla ilgili DHA muhabirine telefonla açıklama yapan Alankuş, işine son verildiği bilgisinin kendisine telefon aracılığıyla iletildiğini, henüz eline resmî bir tebligat ulaşmadığı için yorum yapmasının doğru olmadığını belirtti. Haber sosyal medyada büyük tepki yarattı.

Rektör: Kesin bir karar yok Tepkilerin artması üzerine basın danışmanı aracılığıyla Hürriyet’e açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, “Henüz kesinleşmiş bir durum söz konusu değil, bu dönem sözleşme dönemi. Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olduğu söylentileri gerçeği yansıtmıyor. İlgisi yok. Kesin karar alınınca açıklama yapacağız” dedi.

Halkın gözü üstünüzde Haziran ayında üstünde “#diren” yazılı tişörtle mezuniyet töreninde konuşma yapan Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Timuçin Köprülü hakkında da soruşturma açılmıştı. Destek için imza kampanyası başlatılan Köprülü hakkında Rektörlük ceza vermeye gerek olmadığını tebliğ etti. Böylece Köprülü “beraat” etmiş oldu.

paylaş