Kalekol Değil, Kütüphane!

16 Ağu 2013

28 Haziran'da halka ateş açan askerler tarafından öldürülen 19 yaşındaki Medeni Yıldırım anısına Lice’de “Kalekol Değil, Kütüphane” şiarıyla bir halk kütüphanesi oluşturma projesi başlatıldı.   Sosyal medya üzerinden örgütlenen projeye destek çığ gibi büyüyor. Birçok yayınevi destek olacağını belirtirken; projenin, mimari ve teknik işlerini de gönüllü inşaat şirketleri, mimar ve mühendisler üstlendi. Lice Belediyesi ise kütüphane için gerekli olan araziyi tahsis etti.

Projenin hedefi, artık insanların karakol/kalekol istemediklerinin dile getirilmesi. Bir diğer yandan da halkların kardeşliği ve barış talebinin öne çıkması amaçlanıyor. Proje İnisiyatifi, Kürt, Türk, Ermeni, Süryani ve diğer tüm halkları el ele verip komün ruhlu bir çalışma ile projeyi başarıyla tamamlamaya davet ediyor.

Projeye katkı sunmak için öncelikle duyurulmasına yardımcı olmak gerekiyor ve elbette kitaplara... Yeterli sayıda kitap toplandığında ise kütüphane binasının inşası başlayacak. Farklı merkezlerden Diyarbakır’a gelecek olan arkadaşların Lice’de kendi çadırlarını kurabilecekleri duyuruluyor. Ayrıca bölge halkının da kapılarını destekçilere açacağı dile getiriliyor.

Kitaplar Yusuf Yıldırım adına Aras Kargo Diyarbakır/Sur şubesine alıcı ödemeli gönderilecek.

Gelişmeleri takip etmek ve iletişim için; E-posta: kalekoldegilkutuphane@gmail.com Twitter: https://twitter.com/KutuphaneBilgi

paylaş