Her yerde böcek var

16 Ağu 2013

Bütün telefonları dinlenebilmesi yetmiyor. Artık her tarafa böcek yerleştirme dönemine geçiyoruz.

13 Ağustos Salı günü, milletvekillerinin de katıldığı CHP Maltepe İlçe Örgütünde yapılan toplantının ardından sandalyelerin birinin altına yerleştirilmiş bir dinleme cihazı, böcek bulunmuştu. Konu hemen polise bildirilmiş polis cihazı incelemek için götürmüştü. CHP yetkilileri tarafından, basına kapalı yapılan toplantıda son günlerde Gülsuyu’nda yaşanan silahlı saldırıların değerlendirildiği söylendi.

Bütün muhalefeti dinlemeye çalışıyorlar 14 Ağustos Çarşamba günü ise Ankara Mimarlar Odası’nda bir böcek bulundu. Konuyla ilgili yapılan basın toplantısında Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, "Bu sabah, Büyükşehir Belediye Başkanı 'birçok bilgiye ulaştık, elimizde kayıtlar var' diyor, akşam Mimarlar Odası Ankara Şubesinde böyle bir kayıt cihazı bulunuyor. Meşru bir kurumuz. Şeffaf bir çalışma tarzımız var. Bunun ne anlama geldiği düşündürücü ve endişe verici. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi. Dinleme cihazının 50 saat ile 300 saat arasında bir pil ömrünün olduğu tahmin ediliyor.  

Kim dinliyor? Polisin gazlı, coplu, tomalı saldırılarının; ev baskınları, gözaltı ve tutuklamaların son hız devam ettiği günlerde bir yandan bütün telefonlar dinleniyor, bir yandan bütün internet denetim altına alınmaya çalışılıyor. Sosyal ağlarda yapılan paylaşımlar suç sayılıyor. Kendi iktidarlarını, ayrıcalıklarını koruma telaşına düşenler ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Yani kısacası halktan ölesiye kim korkuyorsa, muhalefeti kim sindirmeye çalışıyorsa dinleme aletlerinin öbür ucunda onun kulağı var.

paylaş