Balyoz’da karar 9 Ekim’de

16 Ağu 2013

Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde görülen “Balyoz” temyiz davasında avukatların savunmaları tamamlandı. 361 sanıklı davada karar 9 Ekim’de açıklanacak.

AKP'nin bütün muhaliflerini tasfiye etme kampanyasının en önemli ayaklarından biri olan Balyoz davasında mahkeme bir darbe planı olduğuna karar vermiş ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 330 kişiyi cezalandırmıştı.

Bu isimlerden Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'e 20 yıl hapis ceza verilmişti.   Eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Ergin Saygun, eski Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, eski Adana 6. Kolordu Komutanı emekli Korgeneral Nejat Bek, eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, MHP İstanbul milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, Koramiral Deniz Cora, Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, emekli Korgeneral Yurdaer Olcan, Tuğamiral Fatih Ilgar, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve Albay Cemal Temizöz 18 yıl cezaya çarptırılmıştı.

Emekli Albay Dursun Çiçek, askerî hâkim Ahmet Zeki Üçok, Ömer Faruk Ağaryaman'a ise 16 yıl hapis cezası verilmişti.

Diğer siyasi davalarda olduğu gibi Balyoz’da da uyduruk delillere dayanarak hüküm verilmiş, bu da kamuoyu vicdanını rahatsız etmişti.

paylaş