Belediye başkanı değil, sanki MİT müsteşarı

15 Ağu 2013

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP Milletvekili İdris Bal’ın “Gezi raporu”na istihbarat müsteşarı gibi tepki gösterdi. İdris Bal “Beyoğlu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'ne büyük bir rol düşüyordu ama üstlerine düşeni yapmadılar” demişti.

Kadir Topbaş, rapor ile ilgili düşüncesi sorulduğunda, istihbaratçılara nal toplatan bir yanıt verdi. Topbaş, “Taksim ile ilgili bir değerlendirme yapılmış. Orada tabii baktığınız yere göre değişir. ... Elimizde Şubat ayında yapılan bir toplantının kayıtları var. Yani İstanbul'da hareketlerin nasıl başlatılacağı, ne yapılacağı ile ilgili. Şubat ayında başlatılan ve başlayan kayıtları var. Bu kadarını söylemekle yetiniyorum. Bizim elimizde bazı deliller var. Bunlar bir senaryo, bir farklı manipülasyon.  …Gezi Parkı kenarında çitle çevrilmiş, iki metrelik yaya güvenliği için kıyamet koptu. Neden, çünkü biliniyordu bu noktaya gelince hassas bir konu. Burada yerli birtakım insanlar var. Hatta bundan sonrası için bile kendilerince yaptıkları çalışmalardan haberdarız. İstihbarat bunları biliyor. Bize de ulaşan bilgiler var. Gelen bilgileri de biz ilgililere aktarıyoruz. Bize de bir yerden geliyor zaten" diye konuştu.

Mayıs-Haziran Halk Ayaklanması karşısında yönetme krizi yaşayan hükümet ve belediye, direnişin etkilerini kırmak için ceberrut devlet geleneğinin tüm dilini ve yöntemlerini kullanıyorlar. Komşuları birbirine şikayet etmeye kışkırtan, palalı fedailerini direnişçilerin üstüne sürmekten geri durmayan AKP yetkilileri, faiz lobicilerinin tutmadığını görünce, şimdi de halka bizim her şeyden haberimiz var yalanını söylüyorlar. Ama, halkımızın dediği gibi, “Yalancının mumu yatsıya kadar.”

paylaş