Bisikletlileri fark edin

15 Ağu 2013

Bisiklet sürücüleri, son günlerde arka arkaya gelen bisikletli ölümlerine karşı protesto düzenliyorlar.   Bisiklet sürücüleri Meril Çiğdem Durmuş, Tolga Beyenir ve Zihni Şahin’in araç sürücülerinin dikkatsizlikleri sonucu yaşamlarını kaybetmeleri büyük tepkiye neden olmuştu. Bisikletliler, yeni ölümlerin olmaması için belediye yetkililerinin duyarsızlıklarına, bisiklet yollarının işgal edilmesine, emniyet şeridinde araç sürülmesine karşı pedal çevirecekler.

“Bisikletli Ölümleri Dur!sun” çağrılı eylem tüm bisiklet sürücülerine açık. Eylem 18 Ağustos günü gerçekleşecek. Bisiklet sürücüleri Caddebostan sahilindeki Beltur Cafe'de (Caddebostan Migros'un arkası) saat 16.00'da buluşacak.

Kadıköy’de 13 Ağustos günü “Perşembe Akşamı Bisikletçileri” grubu kazalarda hayatını kaybeden bisiklet sürücüleri için protesto gösterisi gerçekleştirmişti. Eylemde “Kornaya basma, frene bas”, “Tolga’lar ölmesin, Zihni’ler ölmesin” pankartları taşımışlardı.

Taksim Gezi Direnişine destek için İzmir’den 6 bisikletçi 13 Temmuz günü 90 km pedal çevirerek gelmişti.

Çevreci, doğa dostu bir araç olarak bisiklet kullanımının artması dileği ile…

Bisiklet nedir? * Bi Tur Versene Aydan Çelik’in bisiklet yazıları ve çizilerini topladığı kitabı… Kitabın girişinde “Bisiklet Manifestosu” yer alıyor.

Bisiklet Manifestosu’ndan bazı seçmeler:

Eşitliktir: Bazen o sizi taşır, bazen siz onu Özgürlüktür: Ferman padişahın, dağlar bizimdir Kardeşliktir: Bir ağaç gibi tek ve hür öte yandan Şeytan arabasıdır: İtaat mi, o da kim? Devrimdir: Gerçekçi olur imkânsızı ister Ütopyadır: Ayaklar hep havada İsyandır: Bush’u iki kere dehledi üzerinden Bir lokma bir hırkadır: Derviş soyundan Kerameti kendinden menkuldür: Bir bilen bilir, bir de binen Bi tur versenedir: Boş arsaların ranta yenik düşmediği zamanlardan

* Bir Tur Versene  Aydan Çelik  Optimist Yayınları. 2012

paylaş