Efsane devrimci 87 yaşında

14 Ağu 2013

Amerikan emperyalizmine karşı direnişin sembollerinden olan Fidel Castro 87 yaşına girdi!

Küba devriminin mimarı, Che'nin yoldaşı Fidel Castro 87 yaşında. Castro mücadelesi ve kişiliğiyle çağa damga vurmuş önemli kişilerden birisi. 1959'da Amerikancı Batista diktatörlüğünü yıktıktan sonra başbakan ve devlet başkanı olarak tam 47 yıl görev yapan Castro, bugüne kadar çoğunluğu CİA tarafından organize edilen sayısız suikast girişimini de atlatmayı başardı.

Mücadeleden emekli olmadı Halkı tarafından büyük bir sevgiyle sahip çıkılan Castro sağlık sorunları nedeniyle 2006 senesinde yönetimi kendi isteğiyle bırakmıştı. Bu tarihten sonra kamuoyunu önüne nadiren çıkan Castro, sağlık sorunlarını önemli ölçüde çözse de Raul Castro hükümetinin icraatlarına müdahale etmemeye özen göstererek örnek bir tutum sergiledi. Ancak Castro hastalığını bahane edip mücadeleden de emekli olmadı. Başta Latin Amerika ve Ortadoğu'da yaşanan süreçler olmak üzere antiemperyalist mücadelenin güncel durumuyla ilgili sayısız makale kaleme almaya devam ediyor.

Devrim ve sosyalizm fikrinden hiçbir dönem kopmayan Castro ilkeli ve inatçı duruşuyla dünya halklarına örnek olmaya ve “iyi ki doğmuşsun” dedirtmeye devam ediyor.

paylaş