Protesto korkusu madalyayı bile unutturdu

12 Ağu 2013

Dün (11 Ağustos) Kayseri'de GS-FB arasında oynanan Süper Kupa final maçında protesto kaygısı bürokratlarımıza korkulu anlar yaşattı. Maçı Galatasaray 1-0 önde kapatarak kupayı aldı.

Maç sonunda takımlara madalyaları dağıtıldı. Ancak 2.'lik madalyası Galatasaraylı oyunculara, 1.'lik madalyaları ise Fenerbahçeli oyunculara dağıtıldı. Hatanın farkedilmesi üzerine madalyalar geri toplanarak yeniden dağıtıldı.

Bunca telaşa ise protesto kaygısı damgasını vurdu. Maçtan önce bir grup, tweetter üzerinden “#dakika34teheryertaksimheryerdireniş” mesajını paylaştı. Ancak maç süresince herhangi bir protesto gerçekleşmedi. Buna rağmen yetkililerin madalya töreninde protesto gerçekleşir telaşı, hükümet yetkililerin korkusunun ne durumda olduğunu gösterdi.

Taksim Gezi Direnişi'ne taraftar gruplarının aktif katılımı hükümeti tedirgin etmeye devam ediyor. Sporu kapitalizmin kâr ve kitleleri yönetme aracı olarak kullanan egemenler için, aynı anda on binlerin toplandığı statlar bir anda kabuslarının da gerçekleştiği alanlar olabiliyor. Taraftarların da birer emekçi olduğunu unutmadan “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam." Halkın özdeyişindeki gibi “Korkunun ecele faydası yok."

paylaş