Soruşturan müfettişe soruşturma: Alevi misin?

12 Ağu 2013
milli egitim bakanlığı logosu

Ankara'da Mamak Yunus Büyükkuşoğlu Anadolu Lisesi'nin müdür yardımcısı Tuncer Küllücek hakkında öğrenci dövdüğü ve ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle öğretmenler ve velilerin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Müdür yardımcısı Tuncer Küllücek hakkındaki, “Okulun öğretmenlerinden Eğitim Bir-Sen işyeri temsilcisi Mesut Durak’a alenen küfür ettiği, öğrenci dövdüğü, öğrencilere felsefe öğretmeni ve Eğitim-Sen işyeri temsilcisi Suat Özcan hakkında ‘O komünist, bölücü, namaz kılmıyor, itin arkasından giden it olur...’ şeklinde sözler söylediği, bazı öğretmenlerle birlikte öğrenciler arasında ayrım yaptığı” iddialarının araştırılması için başlatılan soruşturmayı il müfettişi Cengiz Karahan üstlendi.

Soruşturma sonrası hazırlanan raporda, Küllücek için “öğrenci dövmek ve hakaret etmekten” maaş kesim cezası, felsefe öğretmeni Suat Özcan’a yönelik sözleri nedeniyle ise “Görevin yerine getirilmesinde siyasi düşünce, din ayrımı yapmaktan” kademe ilerlemesinin durdurulması ve başka okula atanması cezaları istendi.

Bunun üzerine bakanlığa başvuran Küllücek, kendisini soruşturan il müfettişi ve iddiaları gündeme getiren öğretmenin “Alevi olduğunu” bildirdi. Ardından Bakanlık okula iki müfettiş gönderdi ve gönderilen müfettişler de okuldaki diğer öğretmenlere, felsefe öğretmeni Özcan’ın Alevi olup olmadığını, bu durumun ilk soruşturmayı etkileyip etkilemediğini sordu.

Hakkında soruşturma açılan il müfettişi Karahan sorgusunda, “Hiç kimseyle dostluğum, yakınlığım veya düşmanlığım olmadı, olamaz da. Ben Aleviyim, Alevilik suçsa ben bu suçu işliyorum, ömür boyu da işleyeceğim. Bütün dünyaya Yunus Emre’nin gözüyle bakarım ‘Bütün kamu âleme aynı gözle bakmayan, halka müderris olsa hakikatte asidir’ felsefesi dünya görüşümdür. Soruşturmasını yaptığım okuldaki çalışanların hiçbirinin hangi inançtan olduğunu hayatım boyunca hiç sormadım, sormam da; sormak benim hayat felsefeme aykırıdır. Sorarsam kendimden utanırım” dedi.

Soruşturma raporu doğrultusunda başka bir okula atanması gereken Küllücek’in ise atamasının çıktığı hâlde müdür yardımcısı olarak görevine devam ettiği ve okulla ilişiğinin hâlâ kesilmediği öğrenildi.

paylaş