Meclis mi, ordu mu?

12 Ağu 2013

Milletvekili değil, adeta kovboy

TBMM İdare Amiri, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, milletvekillerinin genel kurula silahla geldiğini belirterek “Genel Kurul’daki her kavgada yüreğim ağzıma geliyor. Artık Genel Kurul’da küfür aşaması çoktan geride kaldı. Böyle giderse ve önlem alınmazsa Genel Kurul’da veya kulislerde her an silahlı çatışma yaşanabilir. Genel Kurul’da milletvekilleri artık silahlarıyla dolaşıyor. Hiç kürsüye çıkmayan ama ön sıralarda oturup sürekli laf atan, küfür eden milletvekilleri bulunuyor.  ‘A takımı’ oluşturmuşlar. Görüşmeler gerginleştiğinde kürsüdeki milletvekiline saldırı için hazır kuvvet gibi duruyorlar” dedi.

Umut Vakfı, “Türkiye’de 20 milyon silah olduğunu bunun da her dört kişiden birinin silahlı olduğu anlamına geldiğini, süratle Amerika olduğumuzu” açıklamıştı. Menderes ile başlayan, Demirel, Özal ile süren, bugün de Erdoğan’ın sürdürdüğü “Küçük Amerika” düşümüz, bireysel silahlanmada ABD’ye benzemiş durumda.

Umut Vakfı tarafından yapılan 2012 yılı bireysel silahlanma verileri ise oldukça ürkütücü; - Türkiye’de 2011’in ilk altı ayında, 2001’in aynı dönem verilerine göre silahlı şiddet olayları yüzde 83 arttı.

- Her yıl ortalama 4500 kişi bireysel silahlarla hayatını kaybediyor.

- Öldürülen 100 kişiden 13’ü kaza kurşunu ile hayatını kaybetti.

- Silahlı şiddet olaylarının yüzde 44.2’si cadde-sokak gibi topluma açık alanlarda, yüzde 30.4 fail/mağdurun evinde gerçekleşti.

- Silah, anlaşmazlıklarda "çözüm aracı" olarak kullanılmakta. Türk halkı silahı "öldürmek" için edinmekte ve kullanmakta.

paylaş