Türkiye askeri Lübnan'dan çekiliyor

11 Ağu 2013

Lübnan'da bulunan Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü UNIFIL sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Türkiye, Görev Gücü'nde bulunan askerlerini geri çekiyor. Karar Beyrut'ta iki THY pilotu'nun kaçırılmasından hemen sonra dün (10 Ağustos) duyuruldu.

Türkiye UNIFIL çerçevesinde Lübnan'da bulunan yaklaşık 280 kişilik gücünü geri çekmeye hazırlanırken, 58 kişilik Deniz Görev Gücü Lübnan'da kalmaya devam edecek.

Birkaç ay önce hacca giden yaklaşık 9 Lübnan vatandaşının Surye'de Hür Suriye Ordusu çetelerince kaçırılmasının sorumlusu olarak Türkiye'yi gören Lübnanlı “İmam Rıza'nın Ziyaretçileri Örgütü” dün sabah THY'nin Beyrut-İstanbul seferini yapmaya hazırlanan iki pilotunu otellerine giderken araçlarının önünü keserek kaçırmıştı. Hemen arkasından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Lübnan'da bulunan Türkiye vatandaşlarının can güvenliği açısından uyarıda bulunmuş, Lübnan'a hayati bir mesele olmadıkça gitmemelerini, Lübnan'da bulunanların da ülkeye dönmelerini istemişti.

“Rüzgâr eken fırtına biçer” AKP hükümeti “komşularla sıfır sorun” yaşanacak derken sorunumuz olmayan komşumuz kalmadı. Üstelik komşu ülkelerimizin ocağına incir ağacı dikmeye gelen emperyalistlerin bir numaralı işbirlikçisi olduk. Komşumuz Suriye'nin iç işlerine doğrudan silahlı çeteleri eğiterek, lojistik sağlayarak destek olan AKP hükümeti, bununla da yetinmiyor taa Akdenizin öbür ucunda bulunan Mısır'a karışıyor. Mısır'ın Türkiye Büyük Elçisi iki de bir Mısır Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak zılgıt yese de AKP hâlâ bildiğini okumaya, komşularının kötülüğünü istemeye devam ediyor.

Böyle düşmanca bir politika devam ettiği sürece de Ortadoğu halklarının AKP hükümetine yönelik nefret ve eylemleri artacaktır. AKP siyasi olarak Türkiye'de bittiği gibi Ortadoğu'da da bitmeye doğru dört nala ileriliyor.

paylaş