Büyük birader otobüse binerse

11 Ağu 2013

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT otobüslerinde “kara kutu” sistemine geçileceğini açıkladı. Otobüslere takılacak kara kutu aracın hem içini, hem de dışını kayıt altına alacak. Kara kutu 5 gün kayıt yapabilecek.

Topbaş, "Otobüs içinde ve dışında ne varsa 5 gün kayıt altına alıyor. Bir olay cereyan ederse o otobüsün iç kayıtları da şikayet üzerine gerekli emniyet birimleri tarafından incelenebilecek bir sistem kuruldu" diye açıklama yaptı.

AKP hükümetinin güvenlik kaygısı bitmek bilmiyor. Her gün bir başka alanda güvenlik adı altında yaşamımız kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Statlarda kombine biletler sahiplerine teslim edilirken slogan atmak, siyasi pankart asmak gibi önlemlere imza attırılmış, statlara  “spor polisi” konulacağı açıklanmıştı. Üniversitelerde güvenlik yerine, polis görev yapacak. Bayramda şehirlerarası otobüslerde sivil polis bulunacağı bayrama bir gün kala açıklanmıştı. Taksim Gezi Parkı bir aç, bir kapa önlemleriyle reklama dönüştürüldü. İstiklal Caddesinde sigara içmek suç oldu.

İş yerlerinde alınmayan önlemler nedeniyle emekçilerin cinayete kurban gittiği, kadınların basit önlemlerle engellenebilecek cinayetlerde yaşamını kaybettiği, trafik canavarının iç savaş misali can almaya devam ettiği vb. güvenlik önlemlerinin alınmadığı bir ülkede eğer iktidar bu tür güvenlik önlemleri alıyorsa, yurttaşları korumak için değil kendi korkusunu dindirmek içindir.

paylaş