Gazipaşa Dayanışması mücadeleye devam ediyor!

11 Ağu 2013
Gazipaşa Dayanışması, Mayıs-Haziran Gezi Direnişi sonrasında parklarda gerçekleştirilen forumlar sürerken hem Gezi Direnişi'ne destek vermek, hem de ilçe halkının kendi bölgelerinde yapılan talana karşı bir araya gelmesiyle kuruldu.
 
Mücadelelerine Sanat Köyü’nde devam eden Gazipaşa halkı, burada kurdukları resim, fotoğraf, satranç, tiyatro, müzik ve felsefe atölyeleri ile halkın desteğiyle kurdukları “Emek Sineması” ile etkinliklerini sürdürüyor. Gezi Parkı’nda olduğu gibi tüm barınma ve gıda ihtiyaçlarını ücretsiz olarak dayanışma ruhu ile sağlıyorlar.
 
Tüm direnişçileri kurmuş oldukları küçük Gezi Parkı'na davet eden Gazipaşa Dayanışması’nın mektubunu yayınlıyoruz.
 
“Taksim'e... Kızılay'a... Direnen her yere... Akdeniz'in bu en uzak coğrafyasından sizlere selam gönderiyoruz. Artık hiçbir yer durmuyor, susmuyor. Gazipaşa Dayanışması kuruldu!
 
Bu mektup; kamusal alanları gerçek anlamı ile kamuya açan park forumlarına, ülkenin her yerinde bir bir kurulan halk meclislerine, gezi ruhu ile inşa edilen tüm kardeş oluşumlara, daha çok dayanışmak, birleşmek, tartışmak ve nihayetinde direnmek için Gazipaşa Dayanışması'ndan bir çağrıdır.
 
Arkadaşlar,
Taksim Gezi Parkı’nda insana ve doğaya saygıyı hiçe sayarak yapılan ağaç katliamı, yılların biriktirdiği öfkeyi isyana dönüştürdü ve bu günlere geldik. Bir kısmımız isyanı alevlendiği yerde devam ettirme inisiyatifi gösterdi, bir kısmımız ise daha önce adını bile duymadığı beldelere, ilçelere Taksim'den, Kızılay'dan aldığı o alevi taşıma görevi üstlendi. Verilen her emeğin sonsuz değeri vardır. Fakat bu dayanışmalar yerel ile merkez iletişimini sağlayamazsa hüsrana uğramak ihtimal dahilindedir. 
 
Değerli arkadaşlar, 
Gazipaşa Dayanışması'nın sizlere iletmek istediği ilk mesaj şudur: insana ve doğaya yapılan saygısızlığın yerelde haddi hesabı yoktur. Bu mektubumuzu sizlere yazarken şu an karşımızda hâlâ külleri ile duran Karadağ, geçen sene bir gecede ormanlarını ranta kurban verdi. Merkezi kitle siyasetinin arka bahçesi hâline gelmiş olan bu küçük ilçelerde, kimse sesini duyuramadığı için kötülük, hesap vermeden istediğini yapıyor. Büyük sermayedarlar iktidarın buralarda tanrısallaşmış gücünü kullanarak, binbir dalavere ile yok pahasına doğa zenginliklerine el koyup HES'ler kuruyor, binlerce yataklı oteller yapıyor, o otellerde yerellerdeki insanları hizmet sektörüne hapsediyor ve ortaya çıkan atıklarını yine pervasızca denize, doğaya döküyor. Adalet için elinde kalkanıyla gözü kara, ölümüne savaşan bütün Ethem'leri buraya çağırıyoruz. Ve buradan çığlığımıza çığlık katıyoruz. Yerelin sesi için bağırarak, "HEPİMİZ ETHEMİZ" , "BU DAHA BAŞLANGIÇ MÜCADELEYE DEVAM."
 
Değerli arkadaşlar, 
Dileriz ki gelir burayı görürsünüz. 40 bin nüfuslu bu küçük ilçenin gönlünün zenginliğini görmelisiniz. Buraya geldiğimizde tek bir çatalımız dahi yoktu. Şimdi ise öyle zengin bir kömün oluştu ki... Bir sene önce sineması dahi olmayan bu yere güzel insanların binbir emekle kurduğu sanat köyü, dayanışma ruhu ile öyle bir hâl aldı ki... Üretmenin, sanat üretmenin, ürün üretmenin doğal dönüşümü olan dostluk, arkadaşlık, örgütlülük üretmenin sürecine şahit oluyoruz burada. Her akşam onlarca kişi ile yemek yiyoruz. Filim izliyoruz, atölyeler yapıyoruz. Bol bol tartışıp fikir üretiyoruz. Kütüphane kurmak istedik, sürekli kitaplar geliyor. Civar ilçelerden, illerden sürekli misafirlerimiz var. Hiçbir şekilde para geçmiyor burada ve kimseye bir ücret ödemeden tamamen dayanışma ile bin kişilik bir konser gerçekleştirdik. Burada gerçekleşen onlarca mucizeyi anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Fakat herkes biliyor ki, bunun gerçekleşmesinin esin kaynağı taa buralara sirayet eden gezi ruhudur. Buraya geldiğinizde inanılmaz bir şekilde kendiliğinden oluşan ikinci bir Gezi Parkı göreceksiniz. Lütfen buraya gelin ve hep beraber bu dayanışmayı tüm yerellere yayalım. Biz her fırsatta merkezi, yani sizleri; üretimimizle, çığlığımızla selamlıyoruz. Siz de her fırsatta burayı selamlayın. Selamlayın ki bu mucizeyi gerçekleştiren yerel halkın inancı büyüsün. Ulaşabildiğiniz tüm yazar, çizer, üretken ve muhalif aydınları buraya davet edebilirsiniz. Tüm forumlar bizim evimizdir. Herkesi kendi parkınıza çağırır gibi buraya çağırmanızı istiyoruz. Barınma ve gıda imkânımız oldukça fazla. Kütüphanemiz için sizlerden kitap talep ediyoruz. Oluşacak kütüphanenin adını tüm park forumları tartışsın ve hep beraber bir isim verelim istiyoruz. Her parkın gönderdiği kitaplar o parkın adının verildiği kısımlarda biriktirilecek. Kameralarınızı, fotoğraf makinelerinizi buraya getirin ve bu dayanışmayı belgeleyin istiyoruz. Üretmekle politikleşmenin beraber yüceldiği bu yeni siyaset anlayışını selamlıyoruz. Ve şimdilik son kez sizleri çığlığımıza çığlık katmaya davet ediyoruz. "HER YER TAKSİM, HER YER DİRENİŞ"
                                                                                                                                                                                   
Gazipaşa Dayanışması
 
 
paylaş