İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü'nden polise övgü dolu sözler

10 Ağu 2013

İstanbul Valisi Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın, çevik kuvvetle bayramlaşma sırasında çevik kuvvetin son dönem çalışmalarına atıfta bulunarak övgü dolu sözlerle bahsetti.

Bayrampaşa Çevik Kuvveti ile bayramlaşan Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın ardından çevik kuvvet hakkında açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çevik kuvvetin halkın huzurunu sağlamak için gerektiğinde canlarını feda ettiklerini belirterek hizmetlerinden dolayı güvenlik görevlilerinin üzerinde millletin duası olduğunu belirtti.

Çevik kuvvetin en olmazsa olmaz birliklerden olduğunu belirten İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın ise “Hele bu son süreçte Çevik Kuvvet’in ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Demokrasiye ve rejime karşı yapılan müdahalelere ekiplerimizin ne kadar etkin ve centilmence müdahale ettiğini ve sadece görevini yaptığını gördük. Bu fedakâr çalışmanızdan dolayı tekrar sizleri kutluyorum” dedi.

Türkiye'nin neredeyse tüm illerinde gerçekleşen Mayıs-Haziran ayaklanmasında halkın elinde hiçbir silah bulunmamasına rağmen polisin hedef alarak gaz fişeği attığı, halkın üzerine toma ve akrep isimli polis araçlarını bilinçli olarak sürdüğü birçok fotoğraf ve video görüntüsünde basına yansıdı.

paylaş