Bizim bi dosyamız olacaktı!

10 Ağu 2013

Sivas Madımak katliamına ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği benzin bidonlu video görüntülerinin 20 yıldır dava dosyasında olduğu ortaya çıktı.

Mahkeme görüntüleri Şubat ayında elde etmesine rağmen, incelenmesi için ancak Haziran'da emniyete gönderebildi. Mahkemenin, TBMM’den istediği video görüntüleri İçişleri Bakanlığı, Emniyet, mahkeme, TBMM arasında gidip geldi.

İçişleri Bakanlığı, görüntülerin 1993 yılından beri dava dosyasında olduğunu açıkladı.

Olay, Sivas Madımak otelinde 1993 yılında 33 aydının katledildiği davada TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun gerekli belgeleri istemesi üzerine açığa çıktı.

Oyalama var Avukat Şenal Sarıhan, görüntülerin yeni olmadığını daha önce de açıkladıklarını, “İçişleri’nin bu dosyayı Meclis’e gönderirken şu tarihte incelenmiş belge olduğu ve ilgili dava dosyasında bulunduğu notunu eklemesi gerekirdi. Ancak aşırı bir oyalama var. Bu davayla ilgili çok sayıda kaset ve fotoğraf var ancak sınırlı bir araştırma yapıldı daha önce” dedi.

Davanın zamanaşımı sürecine bırakılarak katillerin kurtarılmak istendiği, katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri tarafından sıklıkla dile getiriliyor.

paylaş