Çocuk yap, hibe et!

09 Ağu 2013

Erdoğan çocuk konusunu yine ısıttı.

Erdoğan dün (8 Ağustos) AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Törende 3 çocuk, Nobel ödülleri, Mısır’daki gelişmeler konuşmanın içeriğine damga vurdu.

Erdoğan, 3 çocuk konusunda “Kimseye kalkıp silah dayamıyoruz. Yasal bir mecburiyet de yok. Ben bu davaya gönül vermiş kardeşlerime diyorum ki, en az 3 çocuk bu millete hibe edin, lütfedin diyoruz. Bu milletin güçlü olması lazım. Böyle bir yasa da yok. Bu benim en doğal hakkımdır” dedi.

Konuşmasında Putin’e de gönderme yapan Erdoğan “Putin söylediği zaman oluyor da. Türkiye'de Tayyip Erdoğan söylediği zaman niye rahatsız oluyorsunuz?” diyerek anlaşılan alınmış görünüyor. Ancak, halkımızın deyimiyle “Burası Türkiye…”

Hemen her fırsatta 3 çocuk konusunu dile getiren Erdoğan’ın, “dayatma yapmıyoruz” demesi bile kendi kendini yalanlıyor. Çocuk konusunu “hibe ediniz”e kadar indiren Erdoğan, ana-babaların evlatlarını neden “hibe etmeleri” gerektiğini ise açıklamadı. İçte ve dışta savaş politikaları sürdüren AKP hükümetinin, geleceğin askerleri olacak çocuklar isteyerek bu politikaları sürdürmekte kararlı olduğu anlaşılıyor. Daha önceleri 5 çocuğa kadar çıkan, kürtajı katliam, kısırlaştırma olarak niteleyen Erdoğan’a ve AKP’nin tüm propagandasına rağmen her geçen yıl doğum oranları düşüyor.

Erdoğan’ın konuşmasından Nobel Barış ödülü de payına düşeni aldı. “Şimdi ben Nobel'e sesleniyorum. Ey Nobel, sen nasıl barış ödülleri dağıtıyorsun ki, bu barış ödülleri dağıttığın kişiler, askerî darbe yapanların yanında yer alıyor” dedi. Bugüne kadar Nobel Barış ödüllerini sorgulamayı düşünmeyen Erdoğan, konu Mısır olunca saldırgan üslubunu devam ettirdi.

paylaş