Noktaları birleştirelim!

07 Ağu 2013
Pera Müzesi, düzenlediği genç sergiler kapsamında bu yıl 6 Ağustos – 22 Eylül tarihleri arasında, Marmara Üniversitesi'nin Uluslararası Öğrenci Trienali'nin atölye çalışmalarına yer veriyor.
 
Pera Müzesi’nin üç katında birden yer alan sergide, Connecting the Dots başlığı çerçevesinde, 38 atölyenin 13’ünde üretilmiş işlerden bir seçki yer alıyor. 60 ülkeden katılımın olduğu, sanat ve tasarım öğrencilerini, farklı disiplinlerden teorisyen ve araştırmacıları bir araya getiren trienalin ortak teması İstanbul ve kent.
 
Sergide en dikkat çekici atölyelerden biri, ‘Direniyorsan Senin Olsun’ atölyesi, Gezi Direnişi dökümanlarını sergiliyor.
 
‘Connecting The Dots / Noktaları Birleştirmek’ başlıklı sergideki işlerin ortak noktası, kent yaşamına ve politikalarına dair olmaları. ‘Rüzgârda Bir Tutam Duman’, ‘Boğazın Üzerindeki Köprüler’, ‘Kamusal Alanı Paylaşmak’, ‘Yerellik ve Evrensel Söylemler’ gibi atölyeler farklı konuları işlese de ana tema şehirlilik.
 
Tam da şehir üzerindeki haklarını almak için sokağa çıkan gençlerin zamanında gerçekleşen bu sergi, "Fençler şehri nasıl görüyor" sorusunu soranlar için eşi bulunmaz bir cevap teşkil edebilir. Görmekte fayda var.
 
 
 
paylaş