Hakim Köksal Şengün: Bu davada derin devlet çözülmedi

07 Ağu 2013
Ergenekon davasına bakan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanlığını 3 yıl sürdüren ve verdiği kararlar nedeniyle görevden alınıp sürülen Hakim Köksal Şengün, kararı değerlendirdi.
 
Egenekon davasının tartışmalı tahliyesi Osman Yıldırım ile ilgili "Danıştay cinayeti davasında Osman Yıldırım’la Ankara’da kimler, neden görüştü?" diye soran Şengün, “Bu aşamada benim yorum yapmam doğru değil ama televizyona çıkan ve yorum yapanları gördükçe, onlar adına üzülüyorum. Ve diyorum ki; 37 yıl boyunca biz iyi bir hukukçuluk yapmışız" dedi.
 
Bu davada derin devletin çözülmediğini belirten Şengün, "Hangi derin devletten bahsediyorsunuz? Türkiye’nin tarihindeki cinayetleri kimlerin yaptığı, kimlerin emir verdiği ortaya çıktı mı? Hangi eylemin perde arkası ortaya çıktı? Daha iddianamede bile, bir tek faili meçhul cinayetin deliller eşliğinde kimseye ithaf edildiğini görebildiniz mi? Dosyadaki hiçbir sanık hakkında eylemlerle bağlantı kurulmadı, deliller eşliğinde suçlama getirilmedi” diye konuştu.
 
Ergenekon sürecinde yaşanan hukuksal sıkıntılar insanın aklına "Derin devlet el mi değiştiriyor?" sorusunu getiriyor. Yargının bağımsız olmadığı, iktidarla bağının olduğu gerçeğini ise bir kez daha görüyoruz.
 
*Hakim Köksal Şengün, 3 yıl süreyle Ergenekon davasına baktı. Birçok sanığın ise tahliyesini savundu. Verdiği kararlar sonucunda sürgüne maruz kaldı. 2011 yılında Ergenekon davasından alındı ve Bolu hâkimliğine atandı.
 
 
 
paylaş