AKP ranta doymuyor

07 Ağu 2013
İstanbul Sancaktepe’de yer alan ve aslında sağlık tesisleri için ayrılan arazi ranta açıldı. AKP’li Sancaktepe Belediyesi, araziyi konut ticaret merkezi yapılması için satışa çıkardı.
 
Bir gazetenin haberine göre AKP’li Sancaktepe Belediyesi, Veysel Karani Mahallesi 8085 ada 14 ve 23 parseldeki arazi İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB 1/5000’lik Nazım İmar Planları’nda sağlık tesisi alanıydı. Ancak Sancaktepe Belediyesi, Sağlık Bakanlığı’na hastane yapılması için tahsis edilmiş olan arazide plan değişikliği istedi.
 
Aydos Ormanı’nın bitişiğindeki, hastane yapılması gereken arazinin konut ve ticaret alanı olması için imar planında değişiklik yapılmasını isteyen belediyenin bu talebi geçen nisan ayında İBB Meclisi’nde, CHP’li üyelerin karşı oylarına rağmen kabul edildi.
 
Bayramdan önce yapılması planlanan ihale bedeli ise 70 Milyon lira olarak belirlendi. CHP ve vatandaşların, yapılan plan değişikliğinin iptali için mahkemeye başvurmasına rağmen belediye dava sonucunu beklemedi ve imarı değiştirilen arazinin satış ihalesinin yapılacağını duyurdu.
 
Buldukları her boş alanı halka hizmet için kullanmak yerine, kendileri için gelir kapısı olan gören AKP, daha çok "Gezi korkusu" yaşayacağa benziyor. 
 
 
 
 
 
paylaş