Türkülerin kardeşliğinden de korkuyorlar

07 Ağu 2013

Türkiye'de iktidarı sevmeyen herkes terörist. Muhalif siyasetçiler, yazarlar, oyuncular, şarkıcılar, ressamlar, sporcular vb. hepten terörist. Kısaca muhalifsen, AKP'yi sevmiyor ve eleştiriyorsan vay hâline. Muhalefet korkusunun ne boyutlara ulaştığına bir örnek de Marmaris'ten geldi.

Marmaris Anfi Tiyatro'da 11 Ağustos'ta konser vermeye hazırlanan Kardeş Türküler de meğerse teröristmiş! Bugüne kadar milyonlarca dinlenen albümlere imza atan Grubun, konser biletlerinin satışı polis tarafından engellenmeye çalışıldı. Geçen gün biletlerin satıldığı Atatürk heykeli önündeki standa gelen sivil polisler, Grubun terörist olduğunu ve konser gelirlerinin illegal faaliyetlerde kullanıldığını öne sürerek satışın durdurulmasını istedi. Bilet almaya gelen kişilerin de taciz edildiği ve benzeri konuşmaların yapıldığı öğrenildi.

Yaşananlar üzerine açıklama yapan Kardeş Türküler ise “20 yıldır toplumsal barışa katkı sunmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 20 yıl öncesindeki uygulamaları hatırlatan bu uygulamayı kınıyor ve bu uygulamanın acilen durdurulmasını talep ediyoruz” dedi.

paylaş