İtinayla gündem değiştirilir, çamur atılır

06 Ağu 2013
Gezi'ye destek veren oyunculara narkotik operasyonu!
 
Ne ilginç ki Türkiye'de ne zaman gündem iktidarı rahatsız eden bir konuya odaklanmaya başlasa hemen muzaffer Türk polisi sansasyonel bir operasyonla gözleri bir başka yöne çevirtiyor. Halkı iktidarın istediği şekle sokma işi olan toplum mühendisliğinin yeni yeni örnekleriyle karşılaşıyoruz her gün. Dün (5 Ağustos) de Türkiye için tarihî bir davanın karar günüydü. 5 Ağustos'ta Ergenekon kararının açıklanacağı çok önceden belliydi. Ne ilginç ki, polis o günün sabahında eşine az rastlanır büyüklükte bir narkotik operasyonu gerçekleştirdi.
 
Operasyonda Sarp Apak, İlker Aksum, Nehir Erdoğan, Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Engin Altan Düzyatan, Şahin Irmak, Gökçe Özyol, Mehmet Erdem, Orçun Koray Candemir ve Murat Eken gibi tanınmış sanatçılar gözaltına alındı. Kimin neyle itham edildiği bile belirsizken, büyük medya her zaman olduğu gibi saniyesinde "ŞOK ŞOK!" başlıklı haberler geçerek operasyonu şişirme görevini başarıyla yerine getirdi.
 
Ne tesadüf hepsi muhalif!
Yine şaşırtıcı olmayan biçimde gözaltına alınanların çoğu Gezi Direnişi'ne destek veren sanatçılardı. Zaten AKP'nin çok önceden listeler hazırlayarak yapımcılara, programcılara bildirdiği ve muhalif oyunculara, sanatçılara ekranlarda ve projelerde yer verilmemesini istediği biliniyordu. Hatta TRT'nin durumdan vazife çıkartarak muhalif kimi dizi oyuncularının işine son verdirttiği de geçen günlerde açığa çıkmıştı. Ama anlaşılan iktidar hırsını tam alamamış. Bir taşla iki kuş vurarak hem gündemi değiştirmek, hem de muhalif sanatçıları halkın gözünden düşürmek için bir operasyon daha yaptı.
 
Öte yandan oyuncu İlker Aksum'un dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden serbest bırakıldığı öğrenildi.
 
paylaş