Silivri'de geniş güvenlik önlemi

05 Ağu 2013
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, 66’si tutuklu 275 sanığın yargılandığı ve 5 yılı aşkın süredir devam eden Ergenekon Davası’nda kararın açıklanması beklenen duruşma için Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan duruşma salonu ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
 
Cezaevine giden yol güzergahı üzerinde de güvenlik önlemi alan jandarma, kontrollü olarak araç geçişlerine izin veriyor.
 
Duruşmaya katılmak isteyen CHP’lilerin bineceği otobüsler İzmir'de polisler tarafından engellendi.
 
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, Silivri’ye gitmek için hazırlanan 10 araçtan sekizinin trafik polislerince bağlanarak yediemin depolarına götürüldüğünü söyledi ve şöyle devam etti; "Otobüs sahipleri araçlarda herhangi bir belge eksiği olmadığını söyledi. Biz de otobüs sahiplerini daha önceden uyarmıştık. Evraklarda herhangi bir eksik yok. Ama buna rağmen araçlar bağlanıyor. Polisler, evrakları daha ayrıntılı incelemek için araçları yediemin deposuna götürerek bağladıklarını belirtiler. Ayrıca, polisler araç sahiplerine, gece saat 23.00’den sonra otobüslerini alabilecekleri söylemiş. Biz de buna karşın kendi çabalarımızla davaya gitmeye çalışacağız."
 
Antalya'da ise  İşçi Partisi İP ve Türkiye Gençlik Birliği TGB üyelerinin içinde bulunduğu 7 otobüs kentin çıkışında Antalya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde polis ekipleri tarafından durduruldu.
 
 
 
paylaş