"AKP yok mu AKP, hah at işte..."

03 Ağu 2013
TRT'nin 3 sezondur yayınlanan absürd komedi dizisi Leyla ile Mecnun'un yeni dönemde yayınlanıp yayınlanmayacağı muamma.
 
Gezi'ye destek verdikleri bilinen ve henüz olaylar başlamadan önce 13 Nisan'da gerçekleşen 1. Taksim Gezi Parkı Festivali için bir video çeken Leyla ile Mecnun ekibi, protestolar sırasında da sokaktaydı.
 
Cengiz Semercioğlu'nun iddiasına göre TRT, Gezi sonrası diziyle arasını açmış durumda. Bu dönem de devam edeceği açıklanan dizi için setin başlangıç tarihi 15 Ağustos olarak belirlenmişken, çekimlere günler kala TRT’den hâlâ yapım şirketi Eflatun Film’e herhangi bir açıklama yapılmış değil. Gezi Parkı olaylarından sonra dizinin tekrarlarının TRT’den kaldırılması belirsizliği destekliyor.
 
Genel yönetmen Onur Ünlü'nün de dizi ekibiyle bir toplantı yaptığı ve devam edip etmeyecekleri konusunda TRT’den herhangi bir bilgi verilmediğini söylediği ifade edildi.
 
Diğer yandan "Devletin parasıyla devlete isyan" gibi başlıklarla ekip hakkında haberler yapılması ve "Dizini de al git; bakalım hangi özel kanal iş verecek sana!" gibi söylemler kullanılması dizinin bitirileceğine dair dedikoduları destekler nitelikte.
 
Leyla ile Mecnun engellenemez!
Muhalif söylemleri olan, güncel olaylara dair mutlaka bir söz söyleyen dizi, esasen önceki bölümlerinde TRT'yi de bolca eleştirmişti. 1 Mayıs öncesi yayınlanan bölümünde ise "Deliler" örgütlenerek bir televizyon kanalını işgal etmiş ve şu bildiriyi okumuştu:
 
"Birbiriyle yarışmaktan öteye gitmeyen aklın hükmüne son vereceğiz.
 
Geçmişini yıkan; beton yığınları arasına sıkışıp kalmış aklın hükmüne son vereceğiz.
 
Akıllı olanın herşeyi batırdığı; savaşarak savaş tüccarları ve para babalarını zengin eden aklın hükmüne son vereceğiz.
 
Her kesimden insanın şiddete maruz kaldığı; kimin gücü kime yeterse mantığıyla hareket eden aklın hükmüne son vereceğiz.
 
Üç kuruş kazanmak uğruna tüm ömrünü heba eden; hayatını yaşayamadan bu dünyadan göçüp giden aklın hükmüne son vereceğiz.
 
Akılla kirletilmiş bu güzel dünyayı yeniden güzelleştirebilmek için, tüm deliler birleşin."
 
Türkiye'de yapılmış en başarılı işlerden biri olan Leyla ile Mecnun'un büyük bir hayran kitlesi mevcut. Hayranlar, uluslararası film eleştiri sitesi IMDb'de oy patlaması yaratarak diziyi, sitenin en iyi televizyon dizileri listesinde ilk 10 içerisine sokmuştu. Farklı ülkelere pazarlanmamasına rağmen, dizi, yabancı paylaşım sitelerinde İngilizce altyazıyla izleniyor. Her hafta yayınlandığı gün ve saat içerisinde Twitter üzerinden açılan sohbet konuları ile dünyanın en çok konuşulan konuları listesine giriyor.
 
Leyla ile Mecnun yayından kaldırılsa bile, ekibi her yaptıkları işte takip eden hayran kitlesi sayesinde "Leyla ile Mecnun ruhu" engellenemeyecekmiş gibi görünüyor.
 
İlgili video aşağıdaki linkte;
 
 
 
 
paylaş