Uluslararası Af Örgütü: Yeniden Taksim’e

03 Ağu 2013
Sanal bir barışçı protesto eylemi çağrısı yayınlayan Uluslararası Af Örgütü "Barışçıl bir şekilde toplanmak ve gösteri yapmak bir insan hakkıdır ve yetkililer tarafından güvence altına alınmalıdır" dedi.
 
Af Örgütü, "Anayasa’nın 34. maddesi’ne göre: 'Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir'. Türkiye’de bireylerin bu hakkı, özellikle Taksim mevzu bahis olduğunda, elinden alınıyor. Sizi, fiziksel olarak, gösteri ve protesto yapmanın engellendiği Taksim Meydanı’nın sanal ortamda hazırladığımız haritasında yerinizi almaya ve sembolik bir duruş göstermeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.
 
Sürecin nasıl başladığı ve nasıl devam ettiğine değinen Af Örgütü polis şiddetini barışçıl bir şekilde protesto etmek ve adalet talep etmek için halktan sanal eyleme katılmasını ve gösterilen haritada yerini almasını istedi.
 
https://www.backontaksim.org/ internet adresine girildiğinde Facebook, Twitter ya da Google Plus'a yönlendirme yapılıyor bu sayede siz de eyleme katılabiliyor ve Taksim'de yerinizi alabiliyorsunuz  
paylaş