Valilik 5 Ağustos öncesi olağanüstü hâl ilan etti

03 Ağu 2013

Bugün (2 Ağustos) İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yanına İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İl Jandarma Alay Komutanını da alarak bir toplantı yaptı. Eski dönemdeki Sıkıyönetim Komutanlıkları açıklamalarını çağrıştıran toplantının konusu ise 5 Ağustos'ta Silivri Kampüs Cezaevi'nde görülecek olan Ergenekon duruşması idi.

Vali Mutlu açıklamasında "Ergenekon olarak bilinen davanın karar duruşması Pazartesi günü Silivri’de yapılacaktır. İlgili 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talimatıyla (duruşmaya) tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müdahilleri, basın mensupları ve milletvekilleri alınacaktır. Duruşma salonuna izleyici alınmayacaktır" dedi. 5 Ağustos günü için jandarma ve polis tarafından özel güvenlik önlemleri de planlandığını söyleyen Mutlu, "İzleyicinin alınmamasından dolayı Silivri’ye yapılacak intikaller ve burada oluşacak kalabalıklar kanunsuz sayılacaktır" diye konuştu.

Bu açıklama zaten tartışmalı olan davanın hukuki niteliğini daha da tartışmalı hâle getireceğe benziyor. Çünkü ceza muhakemesi usulüne göre yargılama ve duruşmalar kamuya açık olmak zorunda. Oysa bu duruşma yasağıyla sanıkların aileleri dahi ne duruşma salonuna, ne de çevresine alınmayacak.

paylaş