Kamuda TİS görüşmeleri başladı

02 Ağu 2013

Kamu emekçilerinin ikinci Toplu İş Sözleşmesi TİS görüşmeleri için hükümet ile sendikalar toplandı.

Kamu emekçilerinin 2014-2015 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek TİS görüşmeleri dün (1 Ağustos) başladı.

Toplu sözleşme masasında, Kamu İşveren Heyeti'ne, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine ise Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlık yapıyor. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'de bulunuyor.

Kamu emekçileri sendikaları heyetinde Memur-Sen'den 12, KESK'ten 2, Türkiye Kamu-Sen'den ise 1 üye yer alıyor.

TİS görüşmelerinde, kamu emekçilerine uygulanacak katsayı ve göstergeler, aylık ve ücretler, her türlü zam ve tazminatlar, ek ödeme, toplu sözleşme ikramiyesi, fazla çalışma ücreti, harcırah, ikramiye, doğum ve aile yardımı ödenekleri, cenaze giderleri, yiyecek ve giyecek yardımları ile diğer mali ve sosyal haklar belirlenecek. Görüşmeler, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun kararının alınması da dahil en geç 1 ay içerisinde sonuçlandırılacak.

Sözleşme 1 Ocak 2014'ten itibaren geçerli olacak. Kamu Emekçikleri Sendikaları Heyeti'ne dahil olan Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK, kamu emekçilerinin geneline yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin toplu sözleşme tekliflerini Devlet Personel Başkanlığı'na iletti. Her bir hizmet koluna özgü mali ve sosyal haklara ilişkin TİS teklifleriyse hizmet kolunda en çok üyeye sahip sendikalar tarafından hazırlanarak teslim edildi.

paylaş