Emniyet'in Gezi'deki hata tespiti: Aşırı değil, yetersiz...

01 Ağu 2013

Emniyet, İstanbul’daki Gezi Parkı protestolarını özel bir çalıştayla değerlendirdi. 24-25 Temmuz tarihleri arasında hata ve eksiklerin belirlenmesi amacıyla yapılan toplantılarda ilginç sonuçlar ortaya çıktı.   Emniyet, toplantılar sonucu toma sayısının az olduğuna, biber gazı stoklarının yetersiz olduğuna ve mahkemelerin de eylemcilere ceza vermemesinin zafiyete yol açtığına kanaat getirdi.   Toplantıya Terörle Mücadele ve Harekât, İstihbarat, Güvenlik, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanları ile illerde üst düzey görevli polis müdürleri katıldı.

Polisin en büyük eksiği toma! Gezi olaylarında polisin en büyük eksiğinin toma olduğu, çıkan olaylara müdahale edilebilmesi için tomanın öneminin çok büyük olduğu söylendi. İstanbul’un en az 14, Ankara ve İzmir’in 10, Hatay’ın 12 tomaya ihtiyacı olduğu belirtildi. Toma sayısının arttırılmasıyla biber gazı kullanımının düşeceği iddia edildi.

Belediyelerden polise maddi ve lojistik destek Bir tomanın 600-700 bin lira olduğu, Emniyetin kendi bütçesinden bütün illere yeterince toma vermesinin mümkün olmadığı ve eksikliklerin bağışlarla karşılandığı dile getirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in toma ve lojistik destek için yardım sözü verdiği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da maddi yardımda bulunacağı belirtildi.

paylaş