Öcalan "1 Ekim'e kadar adım atılması lazım" dedi

31 Tem 2013
Abdullah Öcalan çözüm için somut adım atmaktan kaçınan hükümete süre verdi. Geçen gün tutuklu bulunduğu İmralı Cezaevi'nde kız kardeşi ve dayısıyla görüşen Öcalan'ın, sürece ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi.
 
Öcalan yakınlarıyla yaptığı görüşme sırasında: “1 Ekim'e kadar çözüm süreci için hükümet adım atmalı. Ben birinci aşamayı başarıyla tamamladım. İkinci aşamayı da başlattım; ancak hükümetten beklenen adımlar atılmıyor. Bu konuda ben elimden geleni yaptım. 1 Ekim'den sonra süreçten çekileceğim demiyorum; ama o tarihe kadar adım atılmazsa süreci geliştiremeyeceğimiz açıktır. Ben daha başka ne yapabilirim ki? Adım atılmazsa bu koşullarda ne yapabilirim. Avukatların gelmemesi büyük bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Hasta tutuklular bırakılmıyorsa süreci nasıl ilerleteceğiz” dedi.
 
Avukat görüşüne bile çözüm getirmediler
Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine yine engeller çıkartılmaya çalışıldığı ve bir süredir avukat görüşü yapamadığı da ortaya çıktı. Aynı şekilde İmralı'da kalan diğer tutuklulardan Bayram Kaymaz ve Haspi Aydemir'in de avukat görüşlerinin engellendiği bu durumu protesto eden tutukluların da avukat görüşleri başlayana kadar aile görüşü dahil görüşme haklarını kullanmayacakları öğrenildi.
 
paylaş