Temerrüd (İsyan) hareketi: Mursi yargılanmalıdır

31 Tem 2013
Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Komiseri Catherine Ashton'la dün (29 Temmuz) Kahire'de görüşen Temerrüd (İsyan) hareketinin temsilcileri, Mursi'nin serbest bırakılmasına ve kendisi ile diğer İhvan (Müslüman Kardeşler örgütü) liderlerine yargılanmama garantisi verilmesine kesinlikle karşı olduklarını açıkladılar.
 
Temerrüd hareketi, Mursi'nin istifa etmesi için 22 milyon imza toplayarak İhvan diktatörlüğünün devrilmesine yol açan 30 Haziran Devrimi'ni başlatmıştı.
 
Catherine Ashton, Avrupa Birliği'nin ve ABD'nin tutumuna uygun olarak, yeni Mısır yönetimi ile İhvan yöneticilerini uzlaştırmaya ve İhvan'ı mümkün olduğunca korumaya çalışıyor.
Temerrüd, “İhvan'ı Mısır halkı devirdi. Her ülke Mısır halkının iradesine saygı göstermelidir. Mısır halkı, kendi iradesine saygı göstermeyenlere saygı duymaz” diyerek Avrupa Birliği'ni uyardı.
 
Eli kanlı herkes yargılanmalıdır
Mursi'nin serbest bırakılmasına ve kendisi ile diğer İhvan (Müslüman Kardeşler örgütü) liderlerine yargılanmama garantisi verilmesine kesinlikle karşı olduklarını vurgulayan Temerrüd, “Eli kana bulaşan herkes adil bir şekilde yargılanmalıdır. Mursi de döktüğü kanlar nedeniyle adil bir şekilde yargılanmalıdır” dedi.
 
İhvan terör uyguluyor
İhvan'ın halka şiddet ve terör uyguladığını belirten Temerrüd temsilcileri, “Barışçı gösteri hakkına tabii ki dokunulamaz. Ancak, İhvan'ın düzenlediği gösteriler barışçı değil, silahlıdır. Hiçbir ülke silahlı gösterilere tahammül etmez. Avrupa ülkeleri El Kaide bayraklarının dalgalandırıldığı silahlı gösterilere izin veriyor mu?” dediler.
 
 
 
paylaş