Hekimler tepkili

30 Tem 2013
Aile Hekimleri uluslararası çalışma şartlarına göre haftada 40 saat çalışmaları gerekirken, Sağlık Bakanlığının yeni düzenlemesiyle 70 saate çıkarılan çalışma saatini kabul etmiyor.
 
Sağlık Bakanlığı önünde düzenlemeye tepki gösteren hekimler, nöbet sistemlerinin aile hekimlerini çıkmaza sürükleyeceğini dile getirdi.
 
Hekimler adına konuşan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu AHEF Yönetim K.Başkanı Doktor Murat Girginer, hizmet kalitesinin düşeceğine dikkat çekti. Aile hekimlerinin de hastanelerde nöbet tutmasını sağlayan yönetmelikle ilgili olarak  “Aile hekimlerinin nöbet tutması ile yönetmelik değişikliği hakkında dava açmak için hazırlıklarımız sürüyor. Hizmet alan vatandaşların mağdur olmaması için öncelikle merkezi randevu sisteminde aile hekimleri randevularını kaldırmaya başladık. Biz hastaları kabul ediyoruz. Hastalar diledikleri gibi aile hekimlerine gelerek muayene olabiliyorlar, ama biz sadece tepki olarak merkezi randevu sisteminden aile hekimleri randevularını kaldırıyoruz. E-reçete verilmemeye başlandı” dedi. 
 
Aile hekimleri ve aile hekimliği uygulamasının başarılı olduğunu belirten AHEF, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’na bağlı olarak kendi görevlerini, iş yükünün artmasına rağmen verilen görevleri başarıyla yaptıklarını söyledi. Kamu Hastaneler Birliği’nin kendi hastanelerinde idareyi yapamadığı, orada oluşan aksaklıkları doğru planlamadığı için aile hekimlerine başka hekimlerin görevlerinin verilmesini planladığını söyledi.
 
Değişen sağlık sistemi ile çalışma koşulları ağırlaşan ve bu yüzden de hizmet kalitesi düşen doktorlar, bu gibi yasa ve yönetmeliklerle daha da zor duruma düşüyor. Bundan halk da önemli ölçüde etkileniyor. Kaliteli sağlık hizmeti için çalışanların çalışma koşulların iyileştirilmesi, bu hizmetten herkesin yararlanması için de sağlığın ücretsiz olması şart.
 
 
 
paylaş