Munzur festivali sona erdi

30 Tem 2013
Tunceli Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Munzur Doğa ve Kültür Festivali coşkulu bir kapanışla önceki gece (28 Temmuz) sona erdi.
 
Ezgiler direnenler için
On binlerce kişinin katıldığı festivalde Suavi, Erdal Erzincan, Grup Munzur, Adile Yadırgı, Ferhat Tunç, Metin Kahraman, Erdoğan Emir, Ayfer Düzdaş, Ahmet Aslan, Grup Yorum, Ezginin Günlüğü ve daha birçok sanatçı ezgilerini direnenler, mücadele edenler için söyledi.  Suavi, Gezi Direnişinde yaşamını yitirenler, mazgallar arkasında hâlâ özgürlük diye haykıran tutuklu Gezi direnişçileri için “Tükenme” ezgisini seslendirdi.
 
Çözüm süreci konuşuldu
BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Prof. Dr. Mithat Sancar ve Yazar Temel Demirer "Müzakere süreci, demokratikleşme ve özgürleşme" konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Panelde hem hükümetin çözüm sürecindeki tutumu eleştirildi, hem de müzakere sürecinin uzun mücadeleler sonucu başladığına dikkat çekildi.
 
'38 Duvarı' önemli
Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, 4 gün boyunca konserler, paneller ve sanatsal etkinliklerle süren festivalden geriye önemli şeyler bırakmak istediklerini ifade etti. Seyit Rıza’nın yaşadığı yer olan ve 38′den bugüne “Memnu Mıntıka’ya” (Yasak Mıntıka) yapılan ziyaretin önemli olduğunu belirten Şahin, açılışını yaptıkları Dersim "38 Duvarı"nın tarihi hatırlatmak bakımından önemli olduğunu söyledi. Tüm Dersimlilere, özellikle de özveriyle katkı sunan Dersimli kadınlara ve Dersimlileri yalnız bırakmayan herkese şükranlarını sundu.
 
 
 
paylaş