Ankara, İzmir ve Antakya'da yeni Gezi operasyonu

30 Tem 2013

Ankara, İzmir ve Antakya güne yine ev baskınlarıyla başladı. 

İktidarın Gezi korkusu bitmiyor. Üstünden haftalar geçmesine rağmen Gezi süreci eylemlerine katılan ve organize edenlere yönelik cadı avı devam ediyor. Son operasyon bu sabah Ankara, İzmir ve Antakya'da yapıldı. Ağırlıklı olarak Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerinin hedef seçildiği operasyonda ilk bilgilere göre 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin evlerinde de arama yapıldı. Gözaltı sayısının artmasından endişe ediliyor.
 
Bugün sabah ev baskınları sonucu gözaltına alınanların isimleri şöyle: ESP İl Başkanı Fadime Çelebi ve ESP üyeleri Orhan Çelebi, Burcu Arslan, Ezgi İslam,  Eda Apaydın, Eğitim-Sen yöneticisi Bülent Salmanoğlu ile Mazlum Çelik.
 
ESP üyesi Seda Baykan’ın da İzmir’de arkadaşının evinden gözaltına alındığı, buradan Yamanlar’daki evine götürülerek arama yapıldığı öğrenildi.
 
Samsun’da Burcu Aslan gözaltına alındı. Hatay’da da Sosyalist Gençlik Derneği üyesi Hüseyin Ali Kudret evine düzenlenen baskın sonucu gözaltına alındı.
 
Halkların Demokratik Kongresi Ankara bileşenleri bugün (30 Temmuz) saat 18.00’de Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde ev baskınlarını ve gözaltıları protesto etmek için buluşacak.

 

paylaş