İktidarın 5 Ağustos endişesi

30 Tem 2013
Tartışmalı davada sona yaklaşılırken hükümeti güvenlik endişesi sardı.
 
İlk günden itibaren kamuoyunda büyük tartışmalar yaratan Ergenekon Davası'nda karara sayılı günler kaldı. Kararın açıklanmasının beklendiği 5 Ağustos öncesinde ise devletin zirvesi güvenlik mesaisine erken başladı.
 
Bilindiği gibi çeşitli kitle örgütleri ve partiler 5 Ağustos günü duruşmanın görüleceği Silivri'ye giderek gösteri düzenlemeye hazırlanıyorlar. Son günlerde iktidara yakın basın yayın organlarında ise 5 Ağustos'taki buluşmanın hükümet karşıtı büyük bir protestoya dönüşeceği işleniyor.
 
İl dışından takviye
Bugün yansıyan haberlere göre bu endişenin sonucunda Pazartesi günü İçişleri Bakanı Muammer Güler’in başkanlığında Atatürk Havalimanı’nda 5 Ağustos gündemli toplantı gerçekleştirildi. VİP salonunda yapılan toplantıya İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, MİT Bölge Başkanı Aydın Demir, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Artar katıldı.
 
Yaklaşık 4 saat süren “güvenlik zirvesinde” duruşma günü alınacak önlemlerin görüşüldüğü, İstanbul dışından takviye güvenlik ekiplerinin Silivriye nakli, yollar üzerinde alınacak önlemler gibi konularda çeşitli kararlar alındığı belirtiliyor.
 
 
paylaş